Hejhej! Syltkakor är min favorit när det kommer till småkakor och det är ju så enkelt att baka. Här om dagen ville jag piffa upp med något lite extra till dessa kakor så jag gjorde min egen sylt som ni kan se i gårdagens inlägg. Här kommer recept på både jordgubbssylt och hallongrottor. 
 
Du behöver-jordgubbssylt:
- 250 g jordgubbar, frysta eller färska
- 1 krm äkta vaniljpulver
- 1 tsk vatten
- 2 dl strösocker
 
Du behöver-hallongrottor:
 - 200 g smör (rumsvarmt)
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 1 dl strösocker
- 4,5 dl vetemjöl
- 1 dl hallonsylt
 
 
Gör såhär-sylt:
1. Blanda jordgubbar, vaniljsocker och strösocker i en kastrull och börja koka upp på svag värme. 
2. När sockret och jordgubbarna blandat väl, häll på 1-2 tsk vatten för att det inte ska bränna fast och inte bli så kompakt. 
3. Låt koka under omrörning i 15 minuter på medelvärme. Det är viktigt att röra hela tiden försiktigt för att det inte ska koka fast. 
4. Häll upp sylten i en varm glasburk med tätslutande lock, låt stå svalt. 
 
Gör såhär-syltkakor: 
1. Sätt ugnen på 200 grader och lägg ut formar på en plåt.
2. Blanda de torra ingredienserna först och tillsätt sedan de rumsvarma smöret i bitar. Nyp ihop detta till en smulig massa och ta upp på något mjölat bakbord. Knåda sedan ihop till en deg. 
3. Lägg degen i en påse och låt vila i kyl i 30 minuter. 
4. Ta ut degen och rulla små bollar av degen. Lägg varje boll i en form och tryck sedan ett hål i varje kaka. Hålet ska inte gå igenom utan bara tryck lätt ner till en liten grop. Lägg sedan en klick sylt i gropen. 
5. Grädda kakorna i ugnen i 10 minuter. 
 
 
Kramar, @cakesbymandyy
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress