Hejsan! Det blev en biskvi-vecka med två olika sorter av kondiskakan här på bloggen. Jag prövade att baka på ett nytt sätt då jag inte blev helt nöjd med botten förra gången jag bakade detta. Jag bakar mina biskvier med havrebotten eftersom jag är allergisk mot mandel men jag kan lova att det är lika gott! 
 
Du behöver:
Botten:
- 75 g smör
- 1 dl strösocker
- 1 dl havregryn
- 1 dl vetemjöl
- 2 msk ljus sirap
- 2 msk grädde
- 0,25 tsk bakpulver
 
Smörkräm:
100 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
50 g mjölkchoklad
+150 g vit choklad att doppa i och lite smält choklad att ringla över (jag tog det som blev över av mjölkchokladen)
 
 
Gör såhär-botten:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull och rör sedan ner alla ingredienser till en jämn smet. Klicka ut smeten i muffinsformar, helst med en muffinsplåt som förhindrar dem från att rinna ut. Grädda i mitten av ugnen tills de är lite gyllenbruna, i ca 6-8 minuter. 
  3. Lossa kakorna försiktigt när de har svalnar från formarna. Lossnar de inte eller går sönder kan du lägga in dem i frysen i 10 minuter. 
  4. Gör smörkrämen. 
Smörkräm:
1. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker riktigt fluffigt. Smält smöret i en kastrull och låt svalna. Tillsätt chokladen i smeten och fortsätt vispa till en jämn smet. 
2. Ställ in kakorna i frysen i 10 minuter för att de inte ska smälta eller smetas ut när du doppar dem i choklad. 
3. Spritsa eller klicka ut smeten på bottnarna och doppa sedan i valfri chokladsort. Låt stelna i kyl! Ringla till sist det som är kvar av den smälta chokladen över kakorna och sedan är det bara att njuta!
 
Kramar, @cakesbymandyy