Hejsan! Vill du ha ett nytt sätt att baka sockerkaka på och är lite trött på standardformen? Ta en vanlig lång brödform eller om du har en annan och häll ner din smet. Som frosting hade jag lite överbliven lingonfrosting från mina förra bakverk så det använde jag till denna. Fortsätt läs så kommer recept nedan. 
 
 
Du behöver-sockerkaka: 10 bitar
- 75 g smör
- 1 dl mjök 
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 dl vetemjöl 
- 1½ tsk bakpulver
 
Du behöver-frosting:
200 gram cream cheese
3 dl vispgrädde
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk lingonpulver
 
Gör såhär-sockerkaka:
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smörj och bröa en långform.
3. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och låt det svalna.
4. Vispa ägg och socker ljust och pösigt, gärna med elvisp.
5. Blanda ner vaniljsocker och mjöl blandat med bakpulver och till sist mjölkblandningen. Rör snabbt ihop till en jämn smet och i formen. Blanda ej med elvisp, blanda med slickepott eller sked. 
6. Grädda i ugnen i ca 30 min. Låt svalna innan du lägger på frosting. 
 
Lingonfrosting:
1. Häll allt i en bunke, se till att grädde och färskost är riktigt kylskåpskalla.
2. Vispa i ett par minuter tills du har en fluffig frosting. Häll den på en spritspåse och spritsa valfritt mönster på kakorna. Dekorera med lite strössel eller bär.
 
 
Kramar @cakesbymandyy - instagram
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress