Jag älskar härliga och luftiga frukostfrallor på morgonen. Ännu godare blir det ju när man bakat de själv och för en brödälskare som mig hehe. Här kommer recept på mina fluffiga frallor. 
 
Du behöver:
 
- 25 g jäst
- 5 dl mjölk
- 12 dl vetemjöl
- 50 g rumsvarmt smör
- 2 tsk brödkryddor
- 1 tsk honung
- 1,5 tsk salt
Pensling med ägg och toppat med linfrön, solrosfrön eller sesamfrön.
 
Gör såhär:
1. Smula jästen i en bunke och värm mjölken till fingervarmt. Blanda ut. 
2. Tillsätt brödkryddor, salt, smör, vetemjöl och honung i din assistent och rör ihop till en deg. Se till att smöret är helt utrört. I minst 10 minuter. 
3. Täck bunken med en duk och låt jäsa i 45 minuter till dubbel storlek. 
4. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 12 lika stora delar. Rulla till bollar och lägg på plåt. Låt jäsa under duk i 1 h. 
5. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla frallorna med ägg och strö på frön. Grädda i ugn i 10-12 minuter. Sedan är det bara att njuta!
 
Kramar, @cakesbymandyy
Anita

Lät bra gott :D

Ajli

Dessa ska jag baka, åååh de låter såååå lockande :)

Svar: Ja dom är så goda! :D
@cakesbymandyy

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress