

Hejsan! Igår bakade jag en supergod kladdkaka med två olika fluff jag inte prövat innan. Det blev lite påskinspirerat med toppingen och fluff i form av geléhallon och marshmallow. Så gott! Fluff är en superbra topping till kladdkaka eller cupcakes när du inte vill ha en tung smörfrosting. Man kan göra fluff av det mesta av godis och de jag själv har prövat är geléhallon, marshmallows, center, kolasås och plopp. Men det går självklart att göra på så mycket mer, låt fantasin flöda!
Det man behöver tänka på är att fluffet måste göras dagen innan för att stå i kylen under natten och sätta sig odentligt.

Kladdkaka:
3 dl strösocker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl strösocker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
2 ägg
100 g smör, smält
3 dl vetemjöl
2 ägg
100 g smör, smält
Geléhallonfluff(jag halverade receptet):
50 g geléhallon
2,5 dl vispgrädde
Marshmallowfluff(halva receptet):
50 g marshmallows
2,5 dl vispgrädde

Dagen innan(fluff):
1. Häll vispgrädde och geléhallon i en kastrull och låt smälta på låg värme, rör ofta så att det inte bränner fast. Det är viktigt här att det inte kokar! Gör samma sak med marshmallows och grädde.
2. Häll de olika fluffen i olika skålar, sätt på plastfolie och låt stå i kyl under natten eller minst 4 h.
Gör såhär-kladdkaka:
1. Börja med att sätta ugnen på 175°C och spänn ett bakplåtspapper i botten på en form.
2. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Smält smöret på låg värme.
2. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Smält smöret på låg värme.
3. Häll ner smöret i äggsmeten och rör försiktigt med slickepott. Blanda de torra ingredienserna separat och rör ner i smeten.
4. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter, kolla med en sticka när kladdkakan är klar. Det gör inget om den är lite kladdig för den stelnar när du tar ut den ur ugnen.
5. Vispa upp fluffet på låg hastighet tills du fått ihop en krämig massa. Spritsa på den kalla kladdkakan, toppa med valfri topping och njut!
Kramar, @cakesbymandyy