Godmorgon! Idag vill jag dela med mig av ett recept på rabarberpaj. Jag kan i bland få lite små infall på kvällen/natten då jag vill baka haha. Ett sådant tillfälle hände här om dagen och jag bakade då rabarberpaj. Då jag använde mig av frysta rabarber och var rädd att de skulle tappa smak, blandade jag dessa med kanel som visade sig bli otroligt gott ihop! Jag prövade lite olika smakkombinationer men kanel och rabarber är otroligt gott tillsammans. Följ mig på @cakesbymandyy

Pajdeg (dubbel sats för lock):
- 6 dl vetemjöl
- 250 g kallt smör
- 6 msk kallt vatten
+extra mjöl och socker till botten
Fyllning:
- 500 g rabarber, antingen frysta eller färska
1-2 tsk kanel
- 1-1,5 dl strösocker

Börja med pajdegen:
1. Skär smöret i mindre bitar.
2. Nyp ihop mjöl och smör eller mixa i bakmaskin till en smulig massa.
3. Tillsätt vatten och blanda ihop till en deg, tillsätt mjöl om så behövs. Dela degen i två delar. Kavla sedan ut den ena halvan så att den täcker formen, rulla upp en del på kaveln och rulla ut över formen. Tryck sedan ut degen i formen och ta bort överflödig deg på kanterna.
4. Nagga botten med gaffel och låt vila i kyl i minst 30 minuter.

Fyllning:
1. Använder du frysta rabarber, ta fram de ett tag innan och låt rinna av.
2. Ansa yttersta lagret på rabarberna och skär sedan i mindre bitar. Lägg i en bunke och blanda med kanel och strösocker.
3. Ta ut pajdegen ur kylen och sprid ett tunt lager socker och vetemjöl i botten så att den något blöta fyllningen inte ska gå igenom. Lägg i rabarberfyllningen och sprid ett jämt lager.
4. Kavla ut den andra halvan av degen, lite större än formens storlek, till ett tunt lager. Skär sedan strimlor 1-1,5 cm tjocka och täck sedan formen med hälften av dem. Vik sedan upp varannan på mitten och lägg en ny pajstrimla tvärs över. Vik sedan tillbaka de övervikta strimlorna och fortsätt likadant med de andra tills du flätat hela pajen. Jag gjorde även en extra fläta och lade runt, det kan man göra om man vill eller har lite deg över.
5. Grädda i ugn i 25-30 minuter på 225 grader.
Kramar