4 september 2019

Kladdkaka med kakdeg

Kladdkaka

 
Hejsan! Nu när skolan börjat blir det mindre tid till bakning. Men igår passade jag på att baka när jag fick tid och det blev kladdkaka med kakdeg och chokladganache. Lite kladd blev det men även supergod! Jag måste verkligen införskaffa mig en långpanna så jag kan göra mina kladdkakor i lite annan form haha. Men här nedan kommer recept. 
 

Kladdkaka:
4.5 dl strösocker
1.25 dl kakao
1 msk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
4 ägg
200 g smör, smält
0.5 tsk salt

Kakdeg:
200 g smör
2,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
6 dl vetemjöl
0.5 dl mjölk
0,5 pkt oreos

Mjölkchokladganache:
1 dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad

Garnering:
1 paket Oreokakor

 
Gör så här:
Kladdkaka: 
1. Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en form med bakplåtspapper.
2. Blanda strösocker, kakao, vaniljsocker och vetemjöl i en bunke. Knäck i äggen och rör om – nu blir smeten väldigt tjockHäll ner det avslanade, smälta smöret och rör ihop en jämn smet. Tillsätt saltet och rör ihop. Bred ut smeten i formen.
3. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter, kladdkakan ska vara ganska fast när du tar ut den.
Låt stå i kylskåpet medan du gör kakdegen.
Kakdeg: 
4. Börja med att vispa rumsvarmt smör, strösocker och vaniljsocker fluffigt. Rör ner mjöl och mjölk och arbeta in hackade oreobitar. 
5. Tryck ut på kladdkakan och ställ den sedan i kylskåpet.
Chokladganache: Smält ihop grädde och choklad i en kastrull på låg värme. Rör tills all choklad smält och låt svalna.
Garnering: Bred den avsvalnade chokladganachen på kakan och toppa med grovt krossade oreos. Ställ sedan i kylskåp i ca. 30 minuter för att stelna. 
 
 
Kramar
Elena

Hej!

Kakdegen - ska den inte gräddas?

Svar: Hejhej! Nej den är färdig när du blandat ihop den så lägg den bara ovanpå kladdkakan och in i kylen en stund. :)
@cakesbymandyy

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress