Sockerkaka med marängkross

 
Hejsan! Jag försöker alltid genom mina bakverk att utvecklas, vara mer kreativ och ogillar det gamla vanliga. Den här gången blev det en sockerkaka med chokladglasyr och krossad maräng. Superenkelt men också så gott för er som älskar maräng, precis som jag! Här nedan kommer recept:
 
Du behöver: 10 bitar
- 75 g smör
- 1 dl mjök 
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 dl vetemjöl 
- 1½ tsk bakpulver
 
Glasyr:
- 100 g mörk choklad
- 2 tsk matolja
+dekoration med maränger
 
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smörj och bröa en form.
3. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och låt det svalna.
4. Vispa ägg och socker ljust och pösigt, gärna med elvisp.
5. Blanda ner vaniljsocker och mjöl blandat med bakpulver och till sist mjölkblandningen. Rör snabbt ihop till en jämn smet och i formen. Blanda ej med elvisp, blanda med slickepott eller sked. 
6. Grädda i ugnen i ca 30 min. Låt svalna innan du lägger på glasyr.
 
Glasyr:
7. Smält samman chokald och olja i en kastrull på medelvärme.
8. Låt svalna och dekorera kakan med, toppa med maränger.
 
 
@cakesbymandyy
Hoppas att det smakar, Kramar


Namn:

E-postadress: (Obligatorisk & osynlig)


Blogg/hemsida:


Kommentar: