Key lime pie, 12 st:

Fyllning:
1 burk kondenserad sötad mjölk (ca. 400 g)
saft från 4 st. limefrukter
rivet skal från 3 st. limefrukter
3 tsk vaniljsocker
1 ägg
2 äggulor (spara äggvitorna)

Pajskal:
100 g smör
200 g kex (jag använde digestive)

Maräng: 
2 äggvitor
1 dl strösocker

 

 
 
Gör så här:
Fyllning:
1. Börja med att sätta ugnen på 175° grader.
2. Blanda kondenserad mjölk, limesaft- och skal samt vaniljsocker i en skål. Vänd ner äggulorna samt ägg. Vänd försiktigt ihop till en slät blandning.
Låt fyllningen stå medan du gör pajskalet och sila den sedan genom en finmaskig sil.
Pajskal:
1. Smält smöret och låt stå, placera ut 12 formar i en muffinsplåt.
2. Mixa kexen till ett fint smul i din matberedare. Tillsätt sedan smöret och mixa ihop.
3. Fördela smulet jämnt i formarna och packa botten och kanterna ganska hårt, så att ett pajskal formas. Jag använde mig av en muffinsplåt vilket fungerade väldigt bra genom att trycka ut degen med en sked i formarna. 
4. Grädda pajskalen mitt i ugnen i 10 minuter.
Tag ut och låt svalna en aning innan du häller ner fyllningen.
5. Grädda pajerna i ytterligare 15 minuter. Tag ut och låt sedan svalna helt innan du toppar med marängen.
Maräng:
1. Vispa dina äggvitor och tillsätt sockret lite i taget och vispa tills du får en maräng med styva toppar. Är du osäker ska du kunna vända skålen över huvudet utan att någon maräng faller ut. 
2. Spritsa maräng på dina pajer och toppa med rivet limeskal eller smulor. 
 
 
@cakesbymandyy
Hoppas att det smakar! Kramar
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress