29 november 2019

Maränger med polkagris

Julbak

 
Hejsan! Jag ÄLSKAR maräng och varje födelsedag önskar jag mig en marängtårta. Men man måste ju såklart äta i måttliga mängder så en liten munsbit räcker oftast. ;) Här kommer ett recept på en riktigt god kombination, nämligen maränger med polkagris. Två godbitar i en!
 
Du behöver:
- 3 äggvitor
- 2 dl strösocker
- 0,5 dl polka krossad/malen
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 100 grader och klä en plåt med bakplåtspapper. 
2. Börja med att vispa äggvitorna på hög fart, tillsätt socker lite i taget till du får ihop en maräng. (Du vet att den är färdig när du kan vända skålen upp och ner utan att något rinner ut). Krossa marängen. 
3. Spritsa ut maränger på plåten och strö över krossad/malen polka. Det behöver vara ganska små bitar för att det ska bli gott, smaken kommer även om det är mer malet än bitar. 
4. Låt torka i ugn i 1 h. Stäng sedan av ugnen och låt marängen torka tills ugnen är kall. 
Sedan är det bara att njuta! 
 
 
Kramar, @cakesbymandyy
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress