
Hej alla fina! Igår gjorde jag en supergod och härlig kladdkaka med lingonfrosting. Den hör dessutom till höstiga månader och vintern som närmar sig snabbt med dessa goda lingon. Med ett lingonpulver gav det frostingen ett supergod smak och dessutom struntade jag i smöret i frostingen så det slapp bli en smörig frosting! Lingonpulver är superenkelt att köpa på ica, city gross eller den butik du handlar i.
Kladdkaka:
3 dl strösocker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl strösocker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
2 ägg
100 g smör, smält
1 nypa salt
3 dl vetemjöl
2 ägg
100 g smör, smält
1 nypa salt
Lingonfrosting:
200 gram cream cheese
3 dl vispgrädde
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk lingonpulver
200 gram cream cheese
3 dl vispgrädde
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk lingonpulver

Gör så här:
Kladdkaka:
Kladdkaka:
1. Börja med att sätta ugnen på 175°C och spänn ett bakplåtspapper i botten på en form.
2. Blanda strösocker, kakao, vaniljsocker, bakpulver, salt och vetemjöl i en bunke. Knäck i äggen ett i taget och rör om. Häll ner det avslanade, smälta smöret och rör ihop en jämn smet. Rör ihop. Bred ut smeten i formen.
2. Blanda strösocker, kakao, vaniljsocker, bakpulver, salt och vetemjöl i en bunke. Knäck i äggen ett i taget och rör om. Häll ner det avslanade, smälta smöret och rör ihop en jämn smet. Rör ihop. Bred ut smeten i formen.
3. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter, kolla med en sticka när kladdkakan är klar, det gör inget om den är lite kladdig för den stelnar när du tar ut den ur ugnen.
Frosting:
1. Häll allt i en bunke, se till att grädde och färskost är riktigt kylskåpskalla. 2. Vispa i ett par minuter tills du har en fluffig frosting. Häll den på en spritspåse och spritsa valfritt mönster på kakan. Dekorera med frusna lingon eller skogens andra bär.

Kramar
Men wow, såg verkligen gott ut :D