Hejhej alla! En av de faktiskt roligaste saker jag bakat är marängklubbor. Just maräng är ganska tacksamt och enkelt att göra eftersom det är svårt att misslyckas med. Och vad är inte roligare på ett kalas eller fest än att bjuda på marängklubbor? Behövs inte många ingredienser för att göra dem men tiden behövs dock eftersom det tar en stund att göra. Här kommer nu receptet på hur jag gör dem. Vill man festa till det mer kan man även göra randiga som det förklaras i receptet men även på bilden längst ner.
 
Ingredienser:
4 äggvitor
2 dl strösocker
karamellfärg och ev. strössel
 
Gör så här:
1. Börja med att sätta ugnen på 100°c varmluft och klä två plåtar med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
2. Vispa upp äggvitorna i en torr och fettfri bunke. Vispa med elvisp eller i din köksassistent tills du får ett fast skum. 
3. Tillsätt socker lite i taget under konstant vispning. Låt marängsmeten vispas i ett par minuter, tills den är blank och fin – utan sockerkristaller. Du vet att smeten är klar när du kan hålla bunken upp och ner ovanför huvudet och ingen smet ska rinna ut. 
4. Dela eventuellt upp smeten i olika bunkar om du vill färga den i olika färger. Tillsätt sedan färg och rör ihop. Du kan även måla i spritsen om du vill ha randiga maränger. Se bilden längst ner.
5. Spritsa ut marängsmeten på plåtarna med jämna mellanrum (klubbpinnar ska få plats). Strössla över lite strössel. 
6. Stick i klubbpinnarna och låt sedan marängen torka i ugnen i ca. 1.5 h, låt de sedan stå på eftervärme tills ugnen svalnat helt.
 
Kramar
Angelica Wåhlin

Men wow, vilken bra och rolig idé!

Svar: Tusen tack!
Amanda Niclasson

Madeleine

Hur många marängklubbor gav detta recept?

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress