





ca 24 stycken
Ingredienser:
25 g jäst
3 dl mjölk
1/2 dl strösocker
2 tsk malen kardemumma
1/2 tsk salt
100 g smör, rumsvarmt
1 ägg
9 1/2 dl vetemjöl
Fyllning:
100 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
1 msk majsstärkelse/potatismjöl
150 g blåbär
Pensling:
ägg
pärlsocker
Gör såhär:
1. Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll den över jästen. Rör om tills jästen lösts upp.
2. Tillsätt socker, kardemumma, salt, rumsvarmt smör i bitar, ägg och mjöl. Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant. Låt degen vila medan fyllningen rörs ihop.
3. Fyllning: Blanda rumsvarmt smör, socker, vaniljsocker och majsstärkelse/potatismjöl.
4. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en rektangel, 55 x 30 cm.
5. Bred på fyllning och strö över blåbär. Rulla ihop från långsidan. Skär rullen i 24 bitar och ställ bullarna glest på plåt med bakplåtspapper i botten. Låt jäsa övertäckta, ca 1 1/2 timme. Sätt ugnen på 225°.
6. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen, 15 minuter.