14 juli 2019

Saftig hallonpaj

Pajer

 
 
Hej alla fina! Idag har jag bakat hallonpaj för första gången. Nu när jag kommit hem från semestern ville jag sätta igång med att baka igen och har även tre kundbeställningar nästa vecka så jag får helt enkelt sätta fart. Här kommer nu ett recept på en paj med flätat skal! Att fläta skalet var inte alls svårt, det var första gången jag gjorde det men jag använde mig av ett recept på ICA
 
 
 
 
Du behöver:
- 6 dl vetemjöl
- 250 g smör
- 6 msk kallt vatten
 
Fyllning:
- 250 g frysta hallon
- 2 tsk florsocker
(+eventuellt topping med hallon)
 
 
 
 
Börja med degen:
1. Skär smöret i mindre bitar.
2. Blanda mjöl och smör i din assistent eller för hand till en smulig massa. Tillsätt vatten och låt det gå ihop till en deg. Detta brukar jag göra lättast för hand men se till att inga smörklumpar är kvar. 
3. Dela degen i två delar och kavla ut den ena delen så att den fyller pajformen. Rulla upp på kaveln, lägg över formen och tryck ut degen i formen. 
4. Nagga botten med en gaffel och låt vila i kyl i 30 minuter. 
 
 
 
 
Fyllning: 
5. Medan degen vilar, börja med fyllningen...
6. Koka upp hallonen och häll sedan i sockret. Låt koka upp på svag värme och ta sedan av plattan och låt svalna.
7. Ta den andra delen av degen och kavla ut. Skär långa strimlor, ca 1-2 cm tjocka. Fyll pajformen med fyllningen och börja fläta med strimlorna enligt hemsidan ovan. 
8. Pensla med ägg och grädda i ugn i 25-30 minuter i 225 grader. Håll koll tills pajen är gyllenbrun och genomgräddad. Låt svalna och pudra med florsocker och garnera med hallon. 
 
 
Kramar
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress