Godmorgon! Här om dagen fyllde min pojkväns bror år och jag fick i uppgift att göra paj. Det blev då den äpplepajen jag har skrivit om tidigare och även denna rabarberpaj i långpanna. Vi var så många där så det var enklast såhär men det var första gången jag gjorde paj och jag måste säga att det var riktigt roligt att göra äpplepajen med ett "riktigt" pajskal. Så det blir nog fler gånger! Jag gjorde dubbel sats på detta recept eftersom jag gjorde i långpanna men nu skriver jag ett recept för 6 portioner. Jag gjorde även en egen vaniljsås som jag skriver recept på här.
 
Du behöver: 
- 500 g rabarber
- 1/2 msk potatismjöl
- 1 tsk malen kanel
- 4 msk strösocker
 
Deg: 
- 1 1/2 dl havregryn
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 1/2 dl socker
125 g smör
 
 
 
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 225 grader och smöra en form.
2. Ansa rabarbern och skär i skivor. Blanda sedan rabarber med potatismjöl, kanel och socker i en form. 
3. Blanda separat havregryn, vetemjöl och socker i en bunke, skär smöret i bitar och lägg i. Arbeta sedan ihop till en smulig deg utan klumpar från smöret. 
4. Strö sedan degen över rabarbern. 
5. Grädda i ugn i ca 20 minuter. Servera med min supergoda vaniljsås!
 
 
 
 
Vaniljsås - du behöver (6 portioner): 
- 1 dl strösocker
- 4 äggulor
- 2 dl mjölk
- 2 dl vispgrädde
- 2 krm äkta vaniljpulver
- 1 msk maizena majsstärkelse
 
Gör såhär:
1. Vispa ihop socker med äggulorna och maizena.
2. Koka upp mjölk, grädde och äkta vaniljpulver. 
3. Häll över äggulorna och blanda ihop. 
4. Häll tillbaka allt i kastrullen och vispa på svag värme tills såsen tjocknar. Häll eventuellt över mer maizena om så behövs. 
5. Häll i kall skål och låt svalna. 
 
Kramar
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress