Hej alla fina! Bröd är något jag tycker att fler ska baka själva. Man sparar en hel del pengar, det är godare, nyttigare och tar inte alls lång tid. Idag gjorde jag ett supergott filmjölksbröd med lingon vilket gjorde det extra saftigt och gott. Jag älskar filmjölksbröd eftersom det blir mycket saftigare och inte lika stor risk att bli torrt. Även pumpa och solrosfrön på toppen gjorde det extra gott och knaprigt. Här kommer nu ett recept. 
 

Du behöver

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 dl rågmjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk brödkryddor 
  • 3 dl filmjölk
  • 1 dl rårörda lingon
  • 2 msk flytande honung
  • frön, till topping pumpafrön och solrosfrön, mängd efter tycke och smak.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  3. Blanda ner filmjölk, rårörda lingon och honung.
  4. Olja in en brödform eller lägg bakplåtspapper i form och häll i degen. Toppa med lite pumpakärnor och solrosfrön. 
  5. Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter. Stick ner en sticka för att kolla om det är klart. Jag hade inne mitt bröd i nästan 20 minuter extra och det blev väldigt bra. 
Kramar
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress