Hej alla fina! Nu när jag är hemma mycket, har mitt intresse för bakning tagit fart. Jag bakar bullar, bröd och sötsaker och denna gång blev det macarons. Eftersom det vanligtvis är mandel i macarons, har jag aldrig kunnat smaka tidigare och har heller inte vetat riktigt vad det varit för något. Tanken slog mig att jag skulle baka det själv och hittade ett recept där mandeln var utbytt mot pumpafrön. Kakorna blev kanske inte de snyggaste men goda var dem! Här kommer nu recept:
 

Till kakorna behöver du:

2 st äggvitor

0.25 dl Strösocker

60 gram malda pumpakärnor (ca 0,75 dl)

1 tsk vaniljsocker

4dl florsocker

eventuell karamellfärg efter tycke

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 130 grader.

2. Vispa äggvitor i en bunke och tillsätt strösocker lite i taget tills du får en toppig, lite glansig maräng. Detta tar även lite tid.

3. Blanda försiktigt ner pumpakärnor, vaniljsocker, florsocker och karamellfärg.

4. Spritsa eller klicka ur smeten på en plåt med bakplåtspapper.

Tänk på: Ha lite avstånd mellan varje klick, eftersom de flyter ut en liten bit.

5. Låt kakorna få vila på plåten i 15 minuter för att de inte ska spricka i ugnen. Slå även plåten mot hårt underlag några gånger för att ta bort luftbubblor.

6. Grädda kakorna i den nedre delen av ugnen i ca 8-10 minuter.

7. Ta bort kakorna direkt ifrån plåten och låt de svalna.

Smörkräm:

100 gram smör

1.5 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

1 äggula

karamellfärg efter tycke

Gör så här:

1. Blanda smör, florsocker och vaniljsocker med en elvisp och tillsätt äggula & karamellfärg.

2. Bred eller spritsa smörkräm på en kaka och sätt en annan kaka ovanpå. Klart.

Kramar
Cattis Johansson

Åh, va bra, ett recept utan mandel. Har du provat att byta ut mandel mot solrosfrön? Jag gjorde " mandelmassa " med solrosfrön o det funkade bra. Ska prova ditt recept 😀.
Mvh Cattis

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress