






Till kakorna behöver du:
2 st äggvitor
0.25 dl Strösocker
60 gram malda pumpakärnor (ca 0,75 dl)
1 tsk vaniljsocker
4dl florsocker
eventuell karamellfärg efter tycke
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 130 grader.
2. Vispa äggvitor i en bunke och tillsätt strösocker lite i taget tills du får en toppig, lite glansig maräng. Detta tar även lite tid.
3. Blanda försiktigt ner pumpakärnor, vaniljsocker, florsocker och karamellfärg.
4. Spritsa eller klicka ur smeten på en plåt med bakplåtspapper.
Tänk på: Ha lite avstånd mellan varje klick, eftersom de flyter ut en liten bit.
5. Låt kakorna få vila på plåten i 15 minuter för att de inte ska spricka i ugnen. Slå även plåten mot hårt underlag några gånger för att ta bort luftbubblor.
6. Grädda kakorna i den nedre delen av ugnen i ca 8-10 minuter.
7. Ta bort kakorna direkt ifrån plåten och låt de svalna.
Smörkräm:
100 gram smör
1.5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
karamellfärg efter tycke
Gör så här:
1. Blanda smör, florsocker och vaniljsocker med en elvisp och tillsätt äggula & karamellfärg.
2. Bred eller spritsa smörkräm på en kaka och sätt en annan kaka ovanpå. Klart.
Åh, va bra, ett recept utan mandel. Har du provat att byta ut mandel mot solrosfrön? Jag gjorde " mandelmassa " med solrosfrön o det funkade bra. Ska prova ditt recept 😀.
Mvh Cattis