Ingredienser: 
- 150 g margarin, rumsvarmt
- 5 dl mjölk, kall
- 1/2 tsk salt 
- 1 1/2 dl strösocker 
- 1 g saffran (2 pkt á 0,5 g)
- ca 13-15 dl vetemjöl 
- 50 g jäst 
 
Fyllning: 
- 200 g margarin/smör
- 1 1/2 dl stösocker 
- 4 msk vaniljsocker 
+pensling med ägg och pärlsocker
 
 
Gör såhär: 
1. Börja med fyllningen. Mixa samman smör, vaniljsocker och strösocker i en bunke och ställ åt sidan. Klä även två plåtar med bakplåtspapper.
2. Smula jästen i en bunke och häll över kall mjölk, rör ut. Tillsätt strösocker, saffran, salt, smör i bitar och vetemjöl. Rör i hop detta i din assistent eller för hand till en smidig deg. 
3. Tillsätt mjöl om så behövs tills du får en bra deg. Ta sedan upp degen på mjölat bakbord utan att jäsa dem innan. 
4. Knåda ihop degen smidig, dela i två och lägg ena delen åt sidan. Kavla ut ena halvan, lägg på hälften av fyllningen och rör ut över hela degen. 
5. Vik degen på mitten, kavla ut försiktigt och skär sedan långa strimlor av degen. Tvinna varje del och rulla ihop till en bulle. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Gör samma sak med andra halvan av degen. 
6. Låt jäsa i minst 2h till nästan dubbel storlek. Vispa upp ett ägg att pensla med och strö på pärlsocker. 
7. Grädda mitt i ugn i 8 minuter i 250 grader. 
 
Kramar, @cakesbymandyy
Anita

Ser magiska ut ju :D

Svar: Tusen tack!!
@cakesbymandyy

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress