Hejsan! Jag ogillar att göra enkla bakverk. Varför inte piffa upp när man kan? Detta var första gången jag bakade havrekakor men vad gör det ännu godare, jo mörk choklad och hallon ovanpå! Här kommer min tolkning av havrekakor. 
 
Du behöver: 
- 150 g rumsvarmt smör
- 1 1/2 dl strösocker
- 3 dl havregryn
- 1 1/2 dl vetemjöl 
- 1 krm salt
- 1/2 tsk hjorthornsalt
- 175 g mörk choklad 
- Frysta hallon till topping
 
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Vispa smör och socker poröst. Blanda havregryn, vetemjöl, salt, hjorthornssalt separat och häll i smeten. Blanda till en deg för hand. 
3. Dela den i bitar och rulla till bollar. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Tryck till varje kaka lätt.
4. Grädda i mitten av ugnen 8-10 min. Låt kakorna svalna på plåten.
 
 
Kramar
Angelica Wåhlin

Men wow, vilken härlig twist!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress