Godmorgon! Igår hann jag äntligen med att baka igen. Det blev en sockerkaka med citronglasyr och bär. Denna gången blev det frysta bär eftersom det var det enda jag hade hemma men det går lika bra med färska om man vill ha det. Denna sockerkakan får mamma ta med sig till jobbet och bjuda på. Superenkelt och gott om man vill piffa upp en enkel sockerkaka. Hopppas att de gillar den!  @cakesbymandyy
 
Du behöver: 10 bitar
- 75 g smör
- 1 dl mjök 
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 dl vetemjöl 
- 1½ tsk bakpulver
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smörj och bröa en form som rymmer ca 1 ½ liter.
3. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och låt det svalna.
4. Vispa ägg och socker ljust och pösigt, gärna med elvisp.
5. Blanda ner vaniljsocker och mjöl blandat med bakpulver och till sist mjölkblandningen. Rör snabbt ihop till en jämn smet och i formen. Blanda ej med elvisp, blanda med slickepott eller sked. 
6. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 min. Låt svalna innan du lägger på glasyr.
 
7. Gör glasyr!
4 dl florsocker
2 msk vatten
Några droppar citronsaft 
Björnbär eller hallon efter tycke och smak.
  1. Blanda florsocker med vatten samt citronsaft i en bunke.
  2. Vispa med elvisp någon minut till en jämn trögflytande röra.
  3. Sockerglasyren är klar att använda. Den stelnar på ca 20 minuter så gör den inte för tidigt.
  4. Ringla över, spritsa eller bred ut glasyren och garnera det du önskar. Låt glasyren stelna 20 minuter. Lägg björnbär på innan den stelnat. 
Kramar
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress