





Hejsan! Vad passar bättre än ett måndagsrecept på mina saftiga och härliga cupcakes? Just cupcakes är en sådan sak som ser avancerad ut men som egentligen är superenkel. Det är ju bara i princip en muffins med lite frosting ovanpå. Man behöver inte ens ha riktiga spritspåsar utan det är bara att ta en plastpåse och klippa ett litet hål i hörnet.
Du behöver muffins:
- 50 g smör
- 3 ägg
- 2 dl strösocker
- 1 dl mjölk
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 4 dl färska eller frysta bär
- 2 tsk vaniljsocker
Gör såhär-muffins:
1. Sätt ugnen på 175 grader och lägg formar på en plåt.
2. Smält smöret. Häll i mjölk och låt svalna.
3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt mjölk och smörblandningen. Blanda detta med en slickepott eller sked och inte med elvisp!
4. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver separat och rör försiktigt ner i smeten och rör om till en smet.
5. Klicka ut i formarna. Fyll inte mer än häften i formen, då kommer de att rinna över.
6. Tryck ner några bär i varje smet. Beroende på hur mycket du själv vill ha.
7. Grädda mitt i ugn i ca 12-15 minuter. Låt svalna innan du lägger på frosting.
8. Gör frostingen.
Ingredienser frosting:
- 50 g rumsvarmt smör
- 4 dl florsocker
- 1 msk vaniljsocker
- 150 g färskost
- ev hushållsfärg
Gör såhär:
1. Blanda samtliga ingredienser och vispa tills den tjocknar, gärna med elvisp. Rör ev. ner några droppar karamellfärg. Blanda dock torra ingredienser separat.
2. Avsluta med att toppa med bär, strössel eller florsocker.
Kramar