


Hej alla fina! Jag älskar att baka bullar och nu när jag gjort det så många gånger finns receptet i huvudet. Bullar är något som alltid går hem hos nära och kära och folk man bjuder. Denna gången bakade jag till min mormor och morfar. Senast jag gjorde detta var i julas och de fick då flera påsar i julklapp av mig. Tips på en riktigt uppskattad julklapp! Här nedan kommer recept.
Ingredienser:
- 150 g margarin
- 5 dl mjölk
- 1/2 tsk salt
- 1 1/2 dl strösocker
- 2 tsk mald kardemumma
- ca 13 dl vetemjöl
- 50 g jäst
Fyllning:
- 100 g margarin+lite mer för extra fyllning.
- 1 dl stösocker
- 3 msk kanel
+pensling med ägg och pärlsocker
Gör såhär:
1. Smält smöret och tillsätt mjölk och värm till fingervarmt (37 grader).
2. Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt lite av degspadet, rör tills jästen löst sig och tillsätt resten.
3. Tillsätt salt, socker, vaniljsocker, kardemumma och 2/3 av mjölet, arbeta degen smidig. Tillsätt ytterliggare mjöl tills degen släpper från bunkens kanter. Jäsning under duk i 30 minuter till dubbel storlek.
4. Blanda smör, socker och kanel till fyllningen. Lägg degen på mjölat bakbord och knåda den smidig, tillsätt mjöl om så behövs.
5. Dela i 2 delar och kavla varje del till en rektangulär platta.
6. Bred på fyllningen, rulla samman från långsidan och skär i bitar. Lägg sedan i formar och låt jäsa i 30 min under duk.
7. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
8. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 8-10 min och låt sedan svalna. Mina bullar brukar oftast bara behöva 8 minuter men är de större, kan de behöva gå längre.
Kramar