Hejhej! Det har varit en tuff helg med dunderförkylning och mycket plugg men nu känns det som om det mesta börjar ordna upp sig. För ett tag sedan hittade jag det här receptet på en annan blogg och fastnade direkt så nu var jag tvungen att baka de själv. Jag gjorde lite annorlunda i receptet för att anpassa till vad jag gillar och tål men det blev så himla gott!
Du behöver:
- 225 g rumsvarmt smör
- 2 dl strösocker
- 1,5 dl kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 8 dl havregryn
- 0,5 dl vatten
- 1 nypa salt
Fyllning:
- 1 påse Werther’s Original Soft Caramel à 125 g
- 2 msk mjölk
- Pärlsocker att dekorera med
Gör såhär:
- Börja med kolasmeten. Ta bort pappret på alla kolor och lägg i en kastrull tillsammans med mjölk. Värm upp på låg temperatur till en slät smet. Låt svalna.
- Blanda smör, strösocker, kakao, vaniljsocker, havregryn, vatten och salt i en bunke och vispa med elvisp ihop till en slät, tjock och formbar smet. Detta går lika bra att göra för hand om du inte har en mixer.
- Dela smeten i 30 lika stora delar och forma till bollar.
- Rulla bollarna i pärlsocker och fördela dem på en plåt eller bricka med bakplåtspappe. Gör en grop i mitten på varje boll och häll sedan lite kolasås i varje grop. Det enklaste är att använda en knäcktratt för att fördela. Ställ in i kylen för att stelna.
Kramar, @cakesbymandyy