Godmorgon! Äntligen fredag och helgen är som vanligt fullspäckad aktiviteter. Idag ska jag även sälja min första kundbeställning, kanelbullar. Jag hoppas verkligen att kunden blir nöjd och vill köpa fler i framtiden! @cakesbymandyy
Ingredienser:
- 150 g margarin
- 5 dl mjölk
- 1/2 tsk salt
- 1 1/2 dl strösocker
- 2 tsk mald kardemumma
- ca 13 dl vetemjöl
- 50 g jäst
Fyllning:
- 100 g margarin
- 1,5 dl stösocker
- 3 msk kanel
+pensling med ägg och pärlsocker
1. Smält smöret och tillsätt mjölk och värm till fingervarmt (37 grader).
2. Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt lite av degspadet, rör tills jästen löst sig och tillsätt resten.
3. Tillsätt salt, socker, vaniljsocker, kardemumma och 2/3 av mjölet, arbeta degen smidig. Tillsätt ytterliggare mjöl tills degen släpper från bunkens kanter. Jäsning under duk i 30 minuter till dubbel storlek.
4. Blanda smör, socker och kanel till fyllningen. Lägg degen på mjölat bakbord och knåda den smidig, tillsätt mjöl om så behövs.
5. Dela i 2 delar och kavla varje del till en rektangulär platta.
6. Bred på fyllningen, vik degen på mitten, kavla lite lätt och skär i långa strimlor.
7. Tvinna degen och rulla ihop till en rulle med skarven undertill.
8. Låt jäsa i 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
9. Pensla bullarna med ägg eller vatten och lägg på pärlsocker. Grädda mitt i ugn i 8-10 minuter.
Kramar