Hejsan alla fina! Efter en lång och mörk vinter börjar våren komma tillbaka och så även min blogg och instagram. Jag har haft uppehåll ett tag på grund av att jag tappade motivationen och inspirationen helt enkelt men hoppas nu att jag hittat tillbaka igen. Nu under corona-tider är ju bakning en helt perfekt sak när man ska hålla sig hemma och inne!
Passa på att bjuda era nära och kära och kanske en äldre släkting som sitter ensam i dessa svåra tider. Idag bjuder på ett recept på hallonmuffins med vit chokladfrosting. Riktigt goda! 
 
 
Ingredienser-muffins:
- 100 g smör
- 2 ägg
- 1 1/2 dl strösocker
- 2 dl mjölk
- 4 dl vetemjöl
- 1 1/2 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 2 dl hallon
 
Ingredienser-frosting:
- 100 g vit choklad
- 50 g rumsvarmt smör
- 1,5 dl florsocker
- 150 g philadelphia
+hallon och choklad till topping
 
Gör såhär-muffins:
1. Smält smöret och häll i mjölken, ställ åt sidan. Ställ formar på en plåt eller använd en muffinsplåt. Sätt ugnen på 200 grader. 
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna för sig och blanda ner i ägg-smeten. Använd en slickepott! Blanda även ner smörblandningen och rör försiktigt. 
3. Fördela smeten i formarna och tryck ner några hallon i varje. 
4. Grädda i ugnen i 200 grader i ca 15 minuter. 
 
Gör såhär-frosting:
1. Vispa smör och florsocker krämigt. Smält chokladen i ett vattenbad eller försiktigt i mikron. 
2. Tillsätt chokladen, vispa lite till. 
3. TIllsätt tillsist philadelphian och vispa ihop till en härligt krämig frosting. Spritsa på kalla muffins och dekorera med hallon och choklad. 
 
Kramar, @cakesbymandyy
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress