Min önskelista

Collage av mig, bilder från google.se 
 
Hej alla fina! Julen närmar sig och många frågar mig efter en önskelista. Jobbigt nog så önskar jag mig inte något speciellt i år. Det känns som om jag har allt jag behöver och det jag skulle behöva kan jag köpa själv. Så det blir nog en hel del överraskningar i år med saker jag inte visste att jag behövde. 
Men på en mindre önskelista står i alla fall en bakmaskin, en brödrost i gammal stil, inredning, baksaker, smink och ett stelt armband från michael kors. Mer kan jag inte säga specifikt haha.
Har ni börjat köpa julklappar än? Jag har börjat lite smått men det är ett tag kvar till jul så jag vill inte köpa allt än. :) 
 
Kramar 

1:a advent

 
Hej alla fina! Första advent närmar sig och jag har inhandlat en adventsljusstake. Den är från Balders Hage med dekorationer och mossa som jag tyckte var fint att ha i. Nu är det bara tid för att även sätta upp andra ljusstakar och lite pynt så är jag redo för julen! Har ni börjat köpa några julkappar än? 
 
Kramar 

Recept på lussebullar

 
Hej alla fina! Igår blev det lussebullebak för att försöka komma mer i stämning inför julen. Det är långt kvar men tiden går fort, hoppas bara att snön kommer snart också! Här är ett recept direkt taget från Kungsörnens hemsida och var även det recept jag bakade på. 
 
Ingredienser:
- 900 g (ca 15 dl) vetemjöl
- 200 g smör eller margarin
- 5 dl mjöl
- 50 g (1 pkt) jäst för söta degar
- 1 g saffran, 2 paket
- 1 tsk salt
- 2 dl strösocker eller vit sirap
- 1 ägg till pensling
- Russin till garnering
 
Gör såhär:

1. Smält matfettet i en kastrull.

2. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt (37°C). Smula ner jästen i en degbunke och häll över degvätskan. Rör tills jästen löst sig.

3. Stöt eventuellt saffran med 1-2 tsk av strösockret i en mortel och rör ner i degvätskan.

4. Tillsätt övriga ingredienser, men spar 1 dl mjöl till utbakningen.

5. Arbeta degen tills den är smidig, ca 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand. Tillsätt mer mjöl om degen är kladdig, men den ska vara ganska lös. En lös deg ger ett godare bröd.  

6. Täck degen med en bakduk och låt jäsa till dubbel storlek, ca 40 minuter.  

7. Knåda degen smidig på mjölat bakbord, dela den sedan i ca 40 bitar och baka ut.

8. Lägg dem på bakplåtspappersklädda plåtar och garnera eventuellt med russin.

9. Täck med bakduk, låt jäsa 30-45 minuter.

10. Värm ugnen till 250°C.

11. Pensla med uppvispat ägg efter jäsning.

12. Grädda lussekatterna mitt i ugnen 5-10 minuter.

13. Låt svalna på galler under bakduk.

 

Receptet är från www.kungsornen.se

ag heter Amanda och är bosatt i Helsingborg. Jag är 21 år och drömmer om att bli webbdesigner eller fotograf. Detta gör jag även mycket på fritiden. Hoppas att ni gillar min blogg!