Nyinflyttad

 
Hej alla fina! Nu är vi på plats i Helsingborg och vi har nu i några dagar flyttat hela vår lägenhet hit. Det är andra gången i mitt liv jag flyttar men dock var första gången med mamma och pappa så då hade de lite mer koll haha. Nu har jag fått känna på hur tufft det är att flytta, speciellt när det är till en ny stad och man måste ta allt på samma gång. Men det blev en heel del lådor, ny soffa och nya möbler som skulle monteras. Nu är mycket klart vilket är riktigt skönt och det bästa var väl att få se hur allt vi köpt passade ihop...för det passade jättebra och jag är supernöjd. Bilder kommer i morgon! 
 
Idag blir det inköp av blommor och lite annat smått och gott medan mamma och pappa kommer i morgon och hälsar på. Jag ska även försöka fotografera lägenheten idag och få upp bilder på bloggen tills i morgon. Innan jag flyttade tog jag lite härliga höstbilder i skogen bakom huset! Älskar att hösten är påväg. 
 
Kramar

1 dag

 
 
Hej alla fina! I morgon flyttar jag och Henrik till Helsingborg vilket känns helt sjukt. Vi skulle ha flyttat på torsdag men efter lite ändringar blev det tillslut onsdag. Det känns kul att äntligen få inreda en lägenhet, fotografera och se om allt vi köpt passar ihop. Det är ju trots allt bara ett år så det ska nog gå även om vi trivs eller inte. Men det ska även bli kul att få fotografera och upptäcka en ny stad och se lite hur allt fungerar där. För några år sedan trodde jag faktiskt inte att jag någon gång skulle flytta till skåne utan mer Stockholm eller något likande däråt. Men vem vet, vi kanske trivs jättrebra. Det jag mest längtar efter är nog att få fotografera haha. Tänkte ta en eller flera fotodagar för att åka runt och upptäcka staden, för mig som kommer från en liten stad, blir det som att komma till en storstad. Fler bilder från flytt och lägenhet kommer under de kommande dagarna! 
 
Kramar

Syltkakor

 
 
Hej alla fina! Nu är det ca 1 vecka kvar till flytten till Helsingborg (!) och både tagg och oro känns. Denna vecka har varit och är fortfarande fullspäckad av aktiviteter att hinna med och vänner att träffa innan jag åker. Idag blir det i alla fall träff med en vän, fika med Henriks föräldrar och jag ska förhoppningsvis försöka klämma in en klippning av håret. Det är inte många frisörer jag litar på när det gäller mitt hår hehe...så det får bli kompisen Rebecka som klipper så jag vet att det blir rätt och som jag vill ha det. 
Bloggen hamnar lite i sista hand nu med en vecka kvar till flytten men väl i Helsingborg finns en hel del att blogga om med ett ganska nytt liv för mig. Bilder på lägenheten kommer så fort vi kommer i ordning men idag tänkte jag skriva ett recept på syltkakor: 
 
Ingredienser: 
- 200 g smör
- 1 tsk vaniljsocker 
- 1 dl strösocker 
- 4½ dl vetemjöl
 
...fyllning hallonsylt/jordgubbssylt/blåbär (det man tycker om helt enkelt)
 
Gör såhär: 
  1. Arbeta ihop ingredienserna till degen i en matberedare eller på arbetsbänk. Platta ut degen, lägg den i en plastpåse och låt vila i kyl minst 30 min.
  2. Sätt ugnen på 175°.
  3.  Rulla små bollar av degen och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
  4. Gör en grop i varje kaka och lägg en tesked sylt i gropen. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
 
Kramar