28 februari 2019

Randiga maränger

Maräng

 
 
Hej alla fina! Jag har sett på flera instagramkonton att man har gjort randiga maränger. Det har sett ganska svårt ut men när jag började söka lite så var det inte speciellt svårt. Man målar helt enkelt med pensel, en lång sträng på insidan av en spritspåse med önskad karamellfärg. Jag hade ingen pensel men klippte av en vanlig kökspensel. Man ska ju inte ta någon man vanligtvis använder såklart men denna har jag inte använt på flera år utan tycker att pensel med silikon är mycket bättre så jag gjorde som så på bilden ovan. 
 
Det är ett superenkelt recept då man bara gör en enkel maräng och sedan målar, fyll spritspåsen och spritsa. Tar heller inte alls lång tid men den mesta av färgen kommer i början såklart. Här kommer i alla fall ett recept. 
 
Ingredienser: 
3 äggvitor
2 dl socker
Hushållsfärg i önskad kulör
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 125 grader. Skilj äggvita från äggula separat.
2. Vispa äggvitorna och socker till ett fast vitt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispningen tills smeten är blank och styv.
3. Måla streck med önskad kulör av hushållsfärg inne i en plastsprits. Fyll spritspåsen och klipp ett lagom stort hål. Spritsa ut små toppar på bakpappersklädd plåt.
4. Ställ in marängerna i mitten av ugnen och grädda dem i ca 10 minuter. Sänk därefter värmen till 100 grader, och grädda marängerna i ytterligare ca 45-60 minuter, eller tills de känns torra, lätta och släpper pappret. 
Kramar