Recept tekakor

 
ca 10 stycken
Ingredienser:
- 2,5 dl ljummen mjölk
-  25 g jäst
- 35 g smält smör  
- 1 tsk salt
- 1 msk sirap (ljus)
- ca 7-8 dl vetemjöl
- ca 1 msk vaniljsocker 
 
Gör såhär:
  1. Smula jästen i en bunke, tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp.
  2. Tillsätt sirap, smör, salt, vaniljsocker och mjölet. Knåda till en smidig deg och inte kladdig.
  3. Låt jäsa 30-45 min.
  4. Vält över degen på ett mjölat bakbord. Dela degen i 10 delar. Rulla till bollar och platta sedan ut till runda kakor. Lägg på plåt med bakplåtspapper.
  5. Låt vila 5 min under duk för extra jäsning.
  6. Nagga kakorna med en gaffel, pensla med ett ägg.
  7. Grädda i ugnen i 250 grader i 5-7 min. De ska vara ganska ljusa. Låt svalna på galler.
Superenkelt och jättegott! Jag brukar dubbla satsen för att få ut extra många kakor.

Inspiration till inredning

 
Bilderna är tagna från Weheartit.com och Google.se

Allt går att göra något kreativt med