Hejhej! Tidigare har jag bara bakat muffins med pollyfluff men tänkte att jag skulle göra något annorlunda idag. Så det blev kladdkakeform med härlig pollyfluff. Fluff är en av de bästa saker jag vet inom bakning, det är så himla gott, enkelt och det slipper bli en tung kaka utan det blir fluffigt. Detta är perfekt för kalas eller om familjen eller vänner kommer på snabb fika. Här nedan kommer receptet:
 

Ingredienser (kladdkaka):

100 g smör

3 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

2 ägg

1,5 dl vetemjöl

3 msk kakao

 

Pollyfluff:
1 påse polly (200 g)
3 dl vispgrädde
(Garnering med polly)
 
 
Gör såhär dagen innan: 
 
1. Börja med pollyfluffen eftersom den måste stå i kyl över natten eller minst 5-6 h. 
2. Blanda en påse polly och vispgrädde i en kastrull. Koka upp på svag värme tills det smält ihop till en jämn smet. Häll i en kall skål, plastfolie över och ställ i kyl. 
 
 
Samma dag: 
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
  3. Blanda ihop smöret med resten av ingredienserna i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet. Viktigt här att inte vispa med visp, använd en slickepott eller annat.
  4. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på springformen och häll upp smeten i den. Går även bra om man vill smöra och bröda formen.
  5. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Den ska vara lite kladdig i mitten men inte för lös och färdig i kanterna. För att se om den är klar, testa med en sticka, stickan ska inte vara superkladdig. Kladdkakan kommer att stelna när du tar ut den ur ugnen.
  6. Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet innan du dekorerar med fluff.
  7. Vispa upp blandningen polly och vispgrädde med elvisp till ett ljusbrunt fluff, på låg fart. Dekorera med detta när kakan är helt sval och lägg pollygodis ovanpå.
Kramar