
Hejsan! Detta är något som borde bli mer populärt än vad jag tror att det är. Kanel och kardemummasnurror med vit choklad är så himla gott. Jag älskar vit choklad och föredrar nästan det mer än mörk choklad. Det finns hur många recept som helst med kanelbullar med mörk choklad men detta recept med vit choklad måste testas!
Ingredienser:
- 150 g margarin, rumsvarmt
- 5 dl mjölk, kall
- 1/2 tsk salt
- 1 1/2 dl strösocker
- 2 tsk mald kardemumma
- ca 13 dl vetemjöl
- 50 g jäst
Fyllning:
- 100 g margarin
- 1,5 dl stösocker
- 3 msk kanel
- 150 g vit choklad
Sockerlag:
- 1,5 dl vatten
- 1,5 dl strösocker

Gör såhär:
1. Börja med fyllningen. Smält smöret och rör ihop med socker och kanel. Tillsätt mer smör om så behövs för mer fyllning eller socker om fyllningen är för lös. Ställ åt sidan. Hacka även den vita chokladen grovt.
2. Smula jästen i en bunke och häll över kall mjölk, rör ut. Tillsätt socker, kardemumma, salt, smör i bitar och vetemjöl. Rör i hop detta i din assistent eller för hand till en smidig deg.
3. Tillsätt mjöl om så behövs tills du får en bra deg. Ta sedan upp degen på mjölat bakbord utan att jäsa dem innan.
4. Knåda ihop degen smidig, dela i två och lägg ena delen åt sidan. Kavla ut ena halvan, lägg på hälften av fyllningen och rör ut över hela degen. Strö på hälften av chokladen.
5. Vik degen på mitten, kavla ut försiktigt och skär sedan långa strimlor av degen. Tvinna varje del och rulla ihop till en bulle. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Gör samma sak med andra halvan av degen.
6. Låt jäsa i 2h till nästan dubbel storlek. Vispa upp ett ägg att pensla med innan ugnen.
7. Grädda mitt i ugn i 8 minuter i 250 grader.
Sockerlag: Medan bullarna är i ugnen gör du sockerlagen. Koka upp vatten och socker och ställ åt sidan.
Ta ut bullarna ur ugnen och pensla direkt med sockerlagen och strö på strösocker. Den glansiga ytan förhindrar fukt från att avdunsta och gör att bullarna håller sig saftiga längre.
Kramar, @cakesbymandyy