18 januari 2020

Dumlecookies

Småkakor

 
 
Ingredienser:
200 g mörk choklad
125 g smör
2 dl strösocker
1.5 dl farinsocker
2 stora ägg
3 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
15 st dumlekolor
flingsalt
 
Gör så här:
1. Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä två plåtar med bakplåtspapper.
2. Smält ihop choklad och smör i en kastrull på låg värme, låt stå.
3. Vispa ägg, strösocker och farinsocker fluffigt med elvisp, vispa i ca 5 minuter.
4.Blanda ner med slickepott chokladblandningen i äggfluffet tills allt blivit väl blandat och vänd till sist ner de torra ingredienserna (utom dumle & flingsalt) och arbeta försiktigt ihop en klumpfri smet.
5. Skopa upp smeten med jämna mellanrum. Toppa alla kakor med hackad dumle och flingsalt.
6. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 10 mintuter, tag ur och låt svalna helt innan du flyttar kakorna från plåten. 
 
 
Kramar, @cakesbymandyy
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress