
Hejsan! Igår bakade jag choklad och hallonbiskvier toppad med vit choklad. Ett allergivänligt val eftersom dessa har en botten av havre och inte mandel. Men det är minst lika gott! En smörkrämsfyllning tycker jag ofta kan kännas för tung och mycket smör men med en smak av hallon blir det mycket godare!
Du behöver:
Botten:
- 75 g smör
- 1 dl strösocker
- 1 dl havregryn
- 1 dl vetemjöl
- 2 msk ljus sirap
- 2 msk grädde
- 0,25 tsk bakpulver
- 75 g smör
- 1 dl strösocker
- 1 dl havregryn
- 1 dl vetemjöl
- 2 msk ljus sirap
- 2 msk grädde
- 0,25 tsk bakpulver
Hallonsmörkräm:
100 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl färska hallon
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl färska hallon

Gör såhär-botten:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smöret i en kastrull och rör sedan ner alla ingredienser till en jämn smet. Klicka ut smeten i muffinsformar, helst med en muffinsplåt som förhindrar dem från att rinna ut. Grädda i mitten av ugnen tills de är lite gyllenbruna, i ca 6-8 minuter.
- Lossa kakorna försiktigt när de har svalnar från formarna.
- Gör smörkrämen.
Smörkräm:
1. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker riktigt fluffigt. Tillsätt valfri smak och fortsätt vispa tills allt gått ihop sig till en jämn kräm.
2. Spritsa eller klicka ut smeten på bottnarna och doppa sedan i valfri chokladsort. Låt stelna i kyl!

Kramar, @cakesbymandyy