

Hejsan! Jag älskar cheesecake så igår experimenterade jag lite med olika fyllningar i just cheesecake. Jag hittade inget bra recept så jag prövade mig fram och fick tillslut klart denna underbart goda kaka som är perfekt att bjuda på och inte alls svår att göra, bara några olika moment.

Du behöver:
Pajskal:
100 smör
200 g digestivekex
100 smör
200 g digestivekex
Fyllning 1:
1 burk kondenserad sötad mjölk (ca. 400 g)
250 g frysta hallon
saft från 1 st limefrukt
3 tsk vaniljsocker
1 ägg
2 äggulor
250 g frysta hallon
saft från 1 st limefrukt
3 tsk vaniljsocker
1 ägg
2 äggulor
Fyllning 2:
200 g färskost
200 g turkisk yoghurt
2 ägg
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
+jordgubbar till dekoration
Gör såhär:
Pajskal:
Börja med att sätta ugnen på 175° grader.
1. Smält smöret och låt stå. Mixa kexen till ett fint smul i din matberedare eller smula sönder för hand. Tillsätt sedan smöret och blanda ihop. Spara lite smul från kexen till lager mellan fyllningarna.
2. Häll smulet i en pajform med löstagbar kant eller botten, 22 cm. Tryck sedan ut smulet till ett skal med baksidan av en sked. Packa hårt.
3. Grädda skalet mitt i ugnen i 10 minuter.
2. Häll smulet i en pajform med löstagbar kant eller botten, 22 cm. Tryck sedan ut smulet till ett skal med baksidan av en sked. Packa hårt.
3. Grädda skalet mitt i ugnen i 10 minuter.
Fyllning 1:
Höj värmen på ugnen till 200° grader.
1. Koka upp hallonen i en kastrull och mosa dem med en sked. Sila sedan av i en finmaskig sil så att du inte får med några kärnor. Purén (det som blir kvar i skålen efter du silat) blandar du med övriga ingredienser i en skål.
2. Häll blandningen i formen men så att du får plats med en till fyllning.
Fyllning 2:
1. Rör osten och yoghurten mjuk. Vispa ägg och socker fluffigt. Rör ihop ost och äggblandning med vaniljsockret.
2. Strö över det överblivna smulet från kexen över hallonfyllningen i formen, tunt lager men så att det täcker smeten. Som skydd mellan fyllningarna.
3. Häll ostsmeten i formen och grädda alltsammans i ca 15-20 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite dallrig när du tar ut den men pröva med en sticka om kakan är klar. Låt den svalna, ställ i kylen och dekorera sedan med jordgubbar.
