

Hejsan! Ibland är det enklaste det godaste. Om ett tag kommer min syster ner till oss och hälsar på och jag tog mig då tid att baka en kladdkaka. Eftersom hon är allergisk mot ägg så blev det en kladdkaka utan ägg men med härlig hallongrädde ovanpå! Här nedan kommer recept.
Du behöver:
- 2 dl strösocker
- 75 g smör, rumsvarmt
- 2 dl vispgrädde
- 2,5 dl mjöl
- 4 msk kakao
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
Hallongrädde:
- 1 dl frysta hallon, tinade
- 2 tsk florsocker
- 3 dl vispgrädde

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Rör ihop socker och rumsvarmt smör med 2 msk vispgrädde.
3. Blanda de torra ingredienserna för sig och ha ner i smeten växelvis med grädden. Det kan hända att det behövs mer grädde ifall smeten blir kompakt.
4. Blanda detta ordentligt till en slät smet och häll ner i form med löstagbar kant. Istället för att smöra den brukar jag spänna ett bakplåtspapper i botten vilket gör det lättare att ta ut den sen.
5. Grädda kakan i ca 25-30 minuter. Kolla med sticka om det är klart. Det gör inget om stickan är lite kladdig, den kommer att stelna när du tagit ut den ur ugnen.
6. När kakan svalnat, vispa upp grädde med florsocker. Vispa sedan försiktigt ner hallonen och spritsa på kakan. Dekorera med hallon.

Kramar, @cakesbymandyy