

Ingredienser:
Hallongrottor:
4,5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g rumsvarmt, mjukt smör
1 dl hallonsylt
Skumtoppsfyllning:
3 äggvitor
1,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker eller 0,5 tsk vaniljpulver
1 gelantinblad
2 msk vatten
Dekoration:
100 g rubychoklad+100 g vit choklad
2 tsk neutral olja

Gör såhär:
- Börja med att göra hallongrottorna. Sätt ugnen på 175 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper. Jag brukar använda formar för att kakorna inte ska flyta ut.
- Blanda alla torra ingredienser för sig och blanda ner smöret. Arbeta ihop degen bara tills den precis går ihop men ska ej vara smulig.
- Dela degen i 24 lika stora delar och rulla dem till jämna bollar, lägg i formarna.
- Gör en grop i mitten på varje boll. Fyll varje grop med sylt och grädda hallongrottorna i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
- Låt hallongrottorna svalna på plåten innan du toppar med mums mums-fyllning.
- Gör mumsmums-fyllningen genom att vispa äggvitorna till fasta toppar med elvisp i en bunke. Tillsätt strösockret och vaniljpulver, lite i taget under konstant vispning med elvisp tills du får en fluffig och blank smet.
- Lägg ett gelantinblad i kallt vatten i 10 minuter. Häll sedan bort vattnet och krama ur bladet, lägg i en skål med 2 msk vatten och sätt i mikron i 25 sekunder bara så att det smälter.
- Häll ner gelantin-smeten i marängsmeten samtidigt som du vispar med elvisp hela tiden så att det inte bildas klumpar.
- Sleva över mums mums-fyllningen i en spritspåse med rund tyll och spritsa ut på dina hallongrottor. Ställ sedan kakorna på en plåt eller bricka och låt stå i frysen medan du förbereder chokladtoppingen.
- Grovhacka rubychokladen och lägg i en värmetålig skål. Smält försiktigt i microvågsugn, 30 sekunder åt gången och rör om mellan varje gång. Rör ner oljan och låt svalna.
- Droppa varje hallongrottsskumtopp i choklad, låt överflödig choklad rinna av innan du ställer tillbaka kakan på plåten och låt stelna i kyl.
Kramar, @cakesbymandyy