
Ingredienser:
100 g smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
3 dl havregryn
2 msk vatten/kallt kaffe
+pärlsocker till garnering
Fyllning:
1 påse Werther’s Original Soft Caramel à 125 g
2 msk mjölk

Gör såhär:
- Börja med kolasmeten. Ta bort pappret på alla kolor och lägg i en kastrull tillsammans med mjölk. Värm upp på låg temperatur till en slät smet. Låt svalna.
- Blanda smör, strösocker, kakao, vaniljsocker, havregryn och vatten i en bunke och vispa med elvisp ihop till en slät, tjock och formbar smet. Detta går lika bra att göra för hand om du inte har en mixer.
- Dela smeten i 25 lika stora delar och forma till bollar.
- Rulla bollarna i pärlsocker och fördela dem på en plåt eller bricka med bakplåtspappe. Gör en grop i mitten på varje boll och häll sedan lite kolasås i varje grop. Det enklaste är att använda en knäcktratt för att fördela. Ställ in i kylen för att stelna.