Kladdkaka:
4.5 dl strösocker
1.25 dl kakao
1 msk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
4 ägg
200 g smör, smält
0.5 tsk salt

Kakdeg:
200 g smör
2,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
6 dl vetemjöl
0.5 dl mjölk
0,5 pkt oreos

Mjölkchokladganache:
1 dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad

Garnering:
1 paket Oreokakor

 

 
Gör så här:
Kladdkaka: 
1. Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en form med bakplåtspapper.
2. Blanda strösocker, kakao, vaniljsocker och vetemjöl i en bunke. Knäck i äggen och rör om – nu blir smeten väldigt tjock. Häll ner det avslanade, smälta smöret och rör ihop en jämn smet. Tillsätt saltet och rör ihop. Bred ut smeten i formen.
3. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter, kladdkakan ska vara ganska fast när du tar ut den.
Låt stå i kylskåpet medan du gör kakdegen.
Kakdeg: 
4. Börja med att vispa rumsvarmt smör, strösocker och vaniljsocker fluffigt. Rör ner mjöl och mjölk och arbeta in hackade oreobitar. 
5. Tryck ut på kladdkakan och ställ den sedan i kylskåpet.
Chokladganache: Smält ihop grädde och choklad i en kastrull på låg värme. Rör tills all choklad smält och låt svalna.
Garnering: Bred den avsvalnade chokladganachen på kakan och toppa med grovt krossade oreos. Ställ sedan i kylskåp i ca. 30 minuter för att stelna. 
 
Hoppas det smakar! Kramar
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress