Hejsan! Här om dagen tog jag en paus i pluggandet och åkte och köpte en ny pajform. När man köper något nytt är det svårt att inte pröva formen direkt så det blev en hallonpaj med lime och maräng. Formen hade löstagbar botten vilket gjorde att jag fick ut det fina mönstret på sidorna i pajen. Formen köpte jag på biltema och den är supersmidig. 
 
 

Fyllning:
1 burk kondenserad sötad mjölk (ca. 400 g)
250 g frysta hallon
saft från 1 st limefrukt
3 tsk vaniljsocker
1 ägg
2 äggulor

(ett tips är att spara vitan till marängen och inte slänga den när du bara behöver gulan)

Pajskal:
200 g smör
400 g digestivekex

Maräng:
4 äggvitor
1.5 dl strösocker

+hallon för topping

 

 
Gör så här:
Fyllning:
1. Börja med att sätta ugnen på 175° grader.
2. Koka upp hallonen i en kastrull och mosa dem med en sked. Sila sedan av i en finmaskig sil så att du inte får med några kärnor. Purén (det som blir kvar i skålen efter du silat) blandar du med övriga ingredienser i en skål.
Låt fyllningen stå medan du gör pajskalet.
Pajskal:
1. Smält smöret och låt stå. Mixa kexen till ett fint smul i din matberedare eller smula sönder för hand. Tillsätt sedan smöret och mixa ihop.
2. Häll smulet i en pajform med löstagbar kant eller botten, 22 cm. Tryck sedan ut smulet till ett skal med baksidan av en sked. Packa hårt.
3. Grädda skalet mitt i ugnen i 10 minuter. Tag ut och häll ner fyllningen. Grädda sedan pajen i ytterligare 15 minuter.
4. Tag ut och låt sedan svalna helt innan du ställer pajen i kylskåp i minst 1 h. 
Maräng:
1. Vispa upp äggvitorna till ett fast fluff med elvisp. Tillsätt sedan lite strösocker i taget under konstant vispning på hög hastighet. Vispa till en bland maräng.
2. Spritsa eller klicka ut marängen på den färdiga pajen och toppa med hallon. 
 
 
Hoppas den smakar. @cakesbymandyy, Kramar
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress