14 september 2019

Cupcakes med kolasås

Cupcakes

 

Muffins:
75 gram smör
1 tsk vaniljsocker
1 dl vatten
1 dl mjölk
2 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
0.5 tsk salt

Frosting:
100 g färskost
100 g vit choklad

100 g mjukt smör

Kolasås:
1 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

 

 
 
Hejsan alla fina! Dessa cupcakes är några av de absolut godaste jag gjort. Jag är faktiskt inte annars superförtjust i just cupcakes men jag kan lova att dessa smälter i munnen! Det är en chokladbotten med en frosting med vit choklad, toppad med en hemmagjord kolasås. Personligen så älskar jag just kola och vit choklad så denna kombinationen är det bästa jag smakat. 
 
 
 
 
Gör så här:

1. Börja med att sätta ugnen på 175° och placera ut muffinsformar i en muffinsplåt. Ställ åt sidan.
2. Smält ihop smör, vaniljsocker, vatten och mjölk i en kastrull på låg värme på spisen, låt sedan svalna en aning.
3. Vispa upp äggen och rör sedan ner smörblandningen där i. Blanda med en slickepott. 
4. Blanda separat strösocker, mjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat och salt i en skål och rör sedan ner i smör och äggblandningen. Rör ihop en klumpfri smet.
5. Häll smeten i formarna, fyll till 2/3 i varje form.
6. Grädda mitt i ugnen i ca. 15-20 minuter. Tag ut och låt svalna.
 
 
 
Gör sedan frostingen: 1. Smält chokladen och låt svalna.
2. Vispa upp färskost och smör till ett fluff – använd gärna elvisp.
3. Tillsätt den smälta, avsvalnade chokladen och vispa ihop till en slät frosting.
4. Spritsa sedan frosting på dina avsvalnade muffins och forma små skålar genom att trycka en sked försiktigt i frostingen.
Kolasås: 1. Koka upp alla ingredienser i en kastrull på medelhög värme.
2. Låt småkoka i ca. 5 minuter.
3. Häll upp på burk och förslut med ett lock. Låt svalna.
4. Fyll frostingskålarna med kolasås och toppa eventuellt med lite flingsalt.
 
Hoppas att det ska smaka. Kramar
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress