Hejsan! Igår bakade jag en underbart god kaka i form av en vit kladdkaka med smuldeg över. Det var väldigt intressant och man visste väl inte riktigt hur det skulle bli innan ugnen men det blev riktigt gott. Med vit choklad i botten och ett mjukt härligt pajskal tror jag att denna går hem hos många. Även superenkel att göra! 
 
Kladdkaka
- 100 g smör
- 100 g vit choklad
- 2 ägg
- 2 ½ dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 nypa salt

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200°. 
2. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en form så lossnar kakan lättare när den är klar.
3. Hacka den vita chokladen.
4. Smält smöret i en kastrull. Använd inte en för liten kastrull då hela smeten kommer att blandas i den.
5. Ta bort kastrullen från plattan och rör ned den hackade chokladen. Rör tills chokladen är smält.
6. Tillsätt äggen och rör därefter ned resterande ingredienser och blanda till en smidig smet.
8. Häll smeten i formen.
 
 
Fyllning:
- 1 pkt frysta hallon
Strö hela paketet med hallon jämt över kladdkakan och låt stå medan du gör smuldegen.
 
Smulpaj:
100 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
½ dl socker
2 msk sirap
1 nypa salt
 
Gör såhär:
1. Knåda ihop samtliga ingredienser och fördela jämt över kakan.
2. Grädda i ugn i 20-25 minuter i 200 grader.
 
 
@cakesbymandyy Hoppas att det smakar. Kramar
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress