23 november 2019

Julens smörkola

Julbak

 
Hejsan alla fina! Såhär i juletider kan man ju nästan inte baka för mycket julgodis. Det här året har jag bakat mer än någonsin och gjort både rocky road, olika sorters kola och olika sorters fudge men har ändå mycket kvar att baka såklart. Om frysen tillåter och allt får plats så blir det även lussekatter i olika smaker och knäck i olika smaker såklart! Vilken är eran favorit? 
 
Här kommer idag ett recept på ljuvlig smörkola, riktigt gott! 
 
Du behöver:
- 100 g smör 
- 3 dl strösocker
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl ljus sirap
- 1 msk vaniljsocker 
 
Gör såhär:
1. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull.
2. Blanda i övriga ingredienser och koka upp till temperaturen 125 eller tills kolan klarar kulprovet vilket brukar ta ca 15-30 minuter. 
3. Häll upp din kola i en form med bakplåtspapper och strö över polkagris eller flingsalt om du vill, eller något annat du tycker är gott såklart. 
4. Låt stå kallt i några timmar och skär sedan upp och njut! 
 
Tips! Du kan välja att skära kolan i bitar eller skära längre strängar och sedan snurra så du får en annan form på kolan. 
 
 
 
Kramar, @cakesbymandyy
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress