Ingredienser:
- 1 sast Kakdeg – recept längre ned
- 300 g ljus eller mörk choklad att doppa i

Ingredienser kakdeg:
75 g smör
0.75 dl farinsocker
0.25 dl strösocker
1 msk mjölk
1 tsk vaniljsocker
2.25 dl vetemjöl
1 nypa salt
2 dl chokladknappar eller hackad choklad

 

 
Gör så här:
  1. Börja med att röra ihop smör med farin- och strösocker, ljust och fluffigt. Tillsätt sedan mjölk och vaniljsocker, rör ihop.
  2. Rör sedan ner vetemjöl, salt och choklad. Arbeta ihop en smidig deg. Arbeta ihop en jämn deg.
  3. Rulla degen till 15 jämnstora bollar och ställ sedan kallt i 30 minuter.
  4. Doppa till slut bollarna i choklad och toppa med lite salt. Låt stelna helt innan servering.
 
Kramar
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress