
Hejsan alla! Snart nytt år och jag har ännu ingen aning om vilka nyårslöften jag ska ha hehe, någon som har nyårslöften än? Idag ville jag bara tipsa om denna supergoda nudelwok med julskinka och kål. Perfekt om man har lite julskinka över efter julen man vill ha slut på.
Du behöver:
- 250 g risnudlar
- 250 g brysselkål, i klyftor
- 3 klyfta vitlök, finhackade
- 4 cm färsk ingefära, finhackad
- 1-2 röda chilifrukter, skivade
- 1 rödlök, skivad
- 2 stjälk grönkål, strimlade
- 100 g vitkål, finstrimlad
- 300 g julskinka, strimlad (tillagad med griljering)
- 1 kruka färsk koriander, blad plockade och stjälkar hackade
Sås:
- 4 msk ostronsås
- 2 msk honung
- 2 msk fisksås
- 3 limefrukter, saften
Gör såhär:
- Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Kyl ner i iskallt vatten och låt rinna av i durkslag. Ställ åt sidan.
- Rör samman alla ingredienserna till såsen. Ställ åt sidan.
- Värm wokpannan och tillsätt lite matolja.
- Fräs vitlök, ingefära och 2/3 av chilin i några sekunder.
- Stek brysselkålen tills den blivit lite brynt. Fös kålen lite åt sidan och häll på lite mer olja i mitten av pannan. Tillsätt rödlök och låt fräsa i några minuter.
- Tillsätt ev mer olja i woken. Lägg skinka, vitkål, grönkål och korianderstjälkar i woken och låt fräsa i 1 minut.
- Tillsätt nudlarna och låt fräsa med i någon minut. Rör ner såsen och blanda väl och servera!
Kramar