
Hejsan alla! I helgen var mina föräldrar och syster hos mig och hälsade på. Supermysigt verkligen! Det blev lite julfika och hade tänkt att baka en mjuk pepparkaka men eftersom min syster inte tål ägg, gjorde jag den äggfri. Den blev minst lika bra i konsistens och smak med detta ljuvliga recept:
Du behöver:
- 3 dl vetemjöl
- 1 1/2 dl socker
- 1 tsk kanel, 1 tsk malda nejlikor, 1 tsk mald ingefära, 1 tsk bikarbonat
- 100 gram smör
- 2 dl vispgrädde
- 1/2 dl sirap
Smör och ströbröd till formen
Gör såhär:
1. Ställ ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form.
2. Smält smöret och låt svalna. Blanda alla torra ingredienser och rör sen ner smöret (inte vispa) och rör ner grädden.
3. Fördela smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40 – 45 minuter. Stick en sticka i kakan för att se om den är klar.

Kramar, @cakesbymandyy
Smarrigt :-)