

- 200 g smör
- 200 g vit choklad
- 3 ½ dl vetemjöl
- 2 dl socker
- 3 st ägg
- 1 msk vaniljsocker
- 1 tsk salt
- 200 g frysta/färska hallon

Gör såhär:
1. Smält smöret i en kastrull, ta av från plattan och hacka chokladen i mindre bitar och låt smälta ned i smöret.
2. Vispa samman äggen och sockret med elvisp tills det blir vitt och pösigt.
3. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten. Tillsätt chokladsmöret under omrörning. Använd ej elvisp här utan rör försiktigt med slickepott.
4. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
5. Häll smeten i formen och strö över hallonen.
6. Grädda mitt i ugnen i 180 grader i ca 25-30 min eller tills det att den precis börjar få lite färg. Pröva med en sticka och stickan ska vara torr när kakan är klar men var försiktig så att inte kakan blir torr.

Kramar, @cakesbymandyy