Hej alla fina! Här kommer nu ett recept på lussebullar med saffran. Förra gången blev det utan men denna gången blev det med och här redan kan ni se recept. 
 

Ingredienser:

  • 50 g jäst
  • 175 g margarin
  • 2 påsar saffran à 1/2 g
  • 2 dl socker
  • 5 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • ca 1 1/2 l vetemjöl 
Till pensling och garnering
  • ägg
  • russin
 

Gör så här:

1. Smula ner jästen i degbunken. Smält matfettet. Rör ner saffranet i det smälta matfettet. Tillsätt mjölken och ljumma degspadet till ca 37˚C.
 
2. Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, socker och salt. Arbeta till en deg för hand eller i maskin. Strö lite mjöl över degen. Låt den jäsa under bakduk 30- 45 minuter.
 
3. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Baka ut till julkusar och lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper.
 
4. Låt jäsa under bakduk 30-45 minuter. Sätt ugnen på 200°C.
 
5. Pensling och garnering: Pensla med uppvispat ägg och tryck i russin.
 
6. Grädda julkusarna mitt i ugnen 8-10 minuter. 
 
Låt brödet svalna på galler under bakduk.
 
Kramar
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress