Hej igen! I ett andra inlägg tänkte jag komma med ett eget recept på kanelbullar jag brukar baka. Brukar även bli goda plus att det är superenkelt att göra.
Ingredienser:
- 150 g margarin
- 5 dl mjölk
- 1/2 tsk salt
- 1 1/2 dl strösocker
- 2 tsk mald kademumma
- ca 13 dl vetemjöl
- 50 g jäst
Fyllning:
- 100 g margarin
- 1 dl stösocker
- 3 msk kanel
+pensling med ägg och lägg på pärlsocker
Gör såhär:
1. Smält smöret och tillsätt mjölk och värm till fingervarmt (37 grader)
2. Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt lite av degspadet, rör tills jästen löst sig och tillsätt resten
3. Tillsätt salt, socker, kardemumma och 2/3 av mjölet, arbeta degen smidig. Tillsätt ytterliggare mjöl tills degen släpper från bunkens kanter. Jäsning under duk i ca 20-30 min till dubbel storlek
4. Blanda margarin, socker och kanel till fyllningen. Lägg degen på mjölat bakbord och knåda den smidig, tillsätt mjöl om så behövs
5. Dela i 2 delar och kavla varje del till en rektangulär platta.
6. Bred på fyllningen, rulla samman och skär i bitar. Lägg sedan i formar och låt jäsa i 30 min under duk
7. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och strö på med pärlsocker
8. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 8-10 min och låt sedan svalna.
Sara
Jag kan verkligen rekommendera att åka dit :D
GUUUD så gott detta såg ut!
Svar:
Amanda Niclasson
sarah
åh tack så mycket ... åh ser gött ut =)
Celine
Åh så gott!
Så gott