Hej alla fina! Idag har jag bakat fyllda chokladcupcakes med två olika frostingar. Riktigt goda och fyllda därav att jag denna gång tryckte ner spritsen i muffinsen och fortsatte med en liten topping. Så gott att även få den ljuvliga frostingen i muffinsen och inte bara ovanpå. 
 
 
Du behöver-chokladmuffins:
- 100 g smör
- 2 dl mjölk
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 1 dl kakao
- 2 ägg
- 2,5 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
 
Frosting-choklad:
- 50 g färskost
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 msk kakao
- 5 dl florsocker
- 60 g smör
- strössel till topping
 
Frosting-citron:
- 50 g färskost
- 1 msk färskpressad citronsaft
- 1 tsk vaniljsocker
- 60 g smör
- 5 dl florsocker
- en droppe karamellfärg
- strössel till topping
 
 
 
Gör såhär-muffins:
1. Sätt ugnen på 175 grader. 
2. Smält smöret och häll i mjölken. 
3. Vispa ägg och socker pösigt och blanda de torra ingredienserna separat. Häll ner smörblandningen i äggsmeten, rör med slickepott. Rör även ner de torra ingredienserna och blanda till en smet. 
4. Ställ ut muffinsformar på en plåt eller använd en muffinsplåt. Klicka i smet till ca 3/4 i formen. Grädda i ugn i ca 12-15 minuter. Pröva med en sticka om det är klart och stickan ska då vara torr. 
 
Frosting:
1. Blanda alla ingredienser till de två frostingarna separat efter ingredienslistan. Vispa upp. 
2. Fyll en spritspåse med vardera frosting och spritsa dina cupcakes när de har svalnat. Tryck ner tyllen en bit i muffinsen för att fylla den även inuti och gör en liten topping. Toppa med strössel eller florsocker. 
 
Kramar, @cakesbymandyy
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress