Hejsan! Igår bakade jag ett ljuvligt gott recept i form av en kladdkakepaj. När jag först såg receptet blev jag skeptisk för blandningen av pajskal och kladdkaka men det visade sig vara otroligt gott! Ovanpå ligger även en glasyr av mörk choklad och toppad med en klick grädde och riven mjölkchoklad. Man får ju helt enkelt ta vad man har hemma. En sak jag kan tipsa om att inte skippa grädden för den behövs. Kakan blir ganska tung i blandningen med kladdkaka och glasyr så med en klick grädde blir det både godare men lättar även upp kakan. 
 
 

Ingredienser (pajskal):

120 g rumstempererat smör

3 dl vetemjöl

1 dl florsocker

2 äggulor

1 msk vatten 

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Arbeta ihop smör, vetemjöl. florsocker och äggula i en bunke till en smulig deg. Tillsätt därefter vattnet för att få ihop till en jämn deg.
  3. Tryck ut degen i en pajform ända upp till kanterna. Ställ i kylskåpet i ca 20 minuter för att vila.
  4. Nagga sedan några hål i botten med en gaffel.
  5. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 10 minuter tills den inte är glansig längre.
  6. Fyll därefter pajskalet med din kladdkakesmet. 
 
 
 

Ingredienser (kladdkaka):

100 g smör

2,5 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

2 ägg

1,5 dl vetemjöl

0,5 dl kakao

1 krm salt 

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull och häll över i en bunke.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna till bunken och blanda ihop till en jämn smet bara precis tills allt har gått ihop.
  4. Häll upp smeten i pajskalet och grädda alltsammans i mitten av ugnen i 20 minuter.
  5. Låt kladdkakan svalna i kylskåpet i minst 4h, helst över natten, innan du toppar den med chokladglasyr.

 

Ingredienser (len chokladglasyr):

100 g mörk choklad

1 dl vispgrädde

ytterligare vispad grädde och riven choklad till garnering.

 

Gör såhär:

  1. Grovhacka den mörka chokladen och lägg tillsammans med vispgrädden i en värmetålig skål.
  2. Värm i microvågsugn i 30-sekundersintervaller, blanda mellan tills du får en jämn och fin smet.
  3. Låt chokladglasyren svalna innan du har den på din kladdkakepaj. 
  4. Toppa med vispad grädde och ännu mer grovhackad choklad.
@cakesbymandyy
Hoppas att det smakar! Kramar
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress